2nd turbo not kicking in.

For the older twin turbo B4 models

2nd turbo not kicking in.

Postby SmokinScoobs » Sat Nov 28, 2015 1:34 pm

Hi guys,

Having a problem here.
Give it a boot full, but doesn't seem to be any 2nd turbo. Maximum boot is about 7 PSI. Has an Ecutek program from a previous owner.
Still getting a Vod and I'm pretty sure it is spooling up, but I think whatever opens to get the 2nd turbo to start injecting air into the intercooler is not happening.

Any ideas for an easy fix?

Cheers.
SmokinScoobs
 
Posts: 30
Joined: Wed Jun 12, 2013 10:03 pm
Car: 2001 Liberty B4

Re: 2nd turbo not kicking in.

Postby bigBADbenny » Sat Nov 28, 2015 2:30 pm

Subyclub.com is where you'll find a crap ton of TT expertise.
https://www.google.com.au/search?q=suby ... ent=safari
....
User avatar
bigBADbenny
 
Posts: 8286
Joined: Tue Oct 04, 2011 6:36 pm
Location: Collingwood, Melbourne
Car: MY07 GT-B 6MT OBP Wagon
Real name: Ben Richards
Profile URL: http://tinyurl.com/agvbzop

Re: 2nd turbo not kicking in.

Postby sparrow » Tue Dec 01, 2015 10:33 pm

intercooler control valve aint opening or the secondary bov is cactus or the exhaust gas control valve aint opening or the differential pressure sensor is rooted.
starting points
#thisisthereasontheyredislikedbymany

http://www.veloce.pwp.blueyonder.co.uk/ ... opprt2.htm
sparrow
 
Posts: 63
Joined: Tue Dec 10, 2013 7:50 pm
Location: central coast nsw
Car: b4


Return to B4 Specific

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest