Cold start missed fire on EZ36

Posts specific to the 3.0 litre NA H6 engine

Cold start missed fire on EZ36

Postby oakleyyu » Wed Oct 13, 2021 10:52 am

Hi everyone! Just wonder how would I be able to deal with a cold stater missed fire on EZ36 travelled around 100k?
Have changed to new plugs already no clear signed of leak from head or failure in gasket, a little missing fire in one cylinder (closest to passenger side, cylinder6 I think) when cold start but return normal after running hot. Check the compression ratio and unsurprisingly its lower than standard (8.25bar for the missed fire cylinder and 9bars around others, 10.5bar is the standard sepc) Is this a typical subaru thing or I should do something now, cheers!

FYI, I've got a 2015 Subaru Liberty 3.6R, the car has been serviced regularly with quality fuel and suitable grade, I've also suspect it might be a ignition coil problem so I swap two coil when changing the plug but the problem stayed with the cylinder. The over all condition of the ignition coil does not look bad though.

The problem is not even noticed a problem as I thought the rattling and noise is normal for this car when cold start, and never had I got a light in dash, until I bring it to mechanic, plug in a obd, it can have numbers showing missed fire in cylinder 6.
Haochen (Oakley) Yu (Him/He)
oakleyyu
 
Posts: 2
Joined: Tue May 04, 2021 11:58 pm
Location: TAS
Car: MY15 Gen6 Liberty 3.6R

Return to 3.0R & 3.6R engine specific

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests