Liberty not sounding so great

Posts specific to the 3.0 litre NA H6 engine

Liberty not sounding so great

Postby AgedFast » Mon Nov 25, 2019 2:24 pm

Anyone know why it's sounding so bad?

AgedFast
 
Posts: 2
Joined: Sun Mar 03, 2019 6:49 pm

Re: Liberty not sounding so great

Postby bigBADbenny » Wed Nov 27, 2019 8:33 am

Timing chain rattle or maybe a worn accessory pulley?
Location?
User avatar
bigBADbenny
 
Posts: 8892
Joined: Tue Oct 04, 2011 6:36 pm
Location: Collingwood, Melbourne
Car: MY07 GT-B 6MT OBP Wagon
Real name: Ben Richards
Profile URL: http://tinyurl.com/agvbzop

Re: Liberty not sounding so great

Postby AgedFast » Wed Nov 27, 2019 12:43 pm

bigBADbenny wrote:Timing chain rattle or maybe a worn accessory pulley?
Location?


Gets louder going down left bank
AgedFast
 
Posts: 2
Joined: Sun Mar 03, 2019 6:49 pm

Re: Liberty not sounding so great

Postby bigBADbenny » Wed Nov 27, 2019 1:20 pm

Maybe, they have one chain per side.
Any check engine lights?
Could be avcs/alvs fault too, but those are generally rpm specific.
User avatar
bigBADbenny
 
Posts: 8892
Joined: Tue Oct 04, 2011 6:36 pm
Location: Collingwood, Melbourne
Car: MY07 GT-B 6MT OBP Wagon
Real name: Ben Richards
Profile URL: http://tinyurl.com/agvbzop

Re: Liberty not sounding so great

Postby Tonic » Wed Nov 27, 2019 7:56 pm

Maybe someone put a tractor engine in there when you were not looking?

Sounds like a really bad pulley eating it’s bearings ......
Tonic
 
Posts: 166
Joined: Wed Nov 13, 2013 7:32 pm
Location: Tweed Heads
Car: My06liberty3.0RB
Real name: Nick


Return to 3.0R & 3.6R engine specific

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests