Rough idle, no power and fuel coming out the exhaust

Posts specific to the 2.5 litre NA engine

Rough idle, no power and fuel coming out the exhaust

Postby DaFunk » Fri Nov 04, 2016 9:19 pm

Hey everyone!

Long time reader, first time poster. Hoping someone can shed some light on the following issue ive been having.

Firstly, I just had the clutch fork, radiator and speedo sensor replaced by my mechanic, now since they have done that, Ive been experiencing a really rough idle, lack of power and intermittent power, where if I try to accelerate, it coughs and splutters with little power and fuel exiting the exhaust.

The check engine light isnt on, and ive checked for errors from the computer, but its not reporting any. Any ideas what would be the cause of this? Could the mechanic have caused this as it was running 100% fine before they did any work on it.

Thanks!
DaFunk
 
Posts: 1
Joined: Fri Nov 04, 2016 9:10 pm
Car: 98 Liberty 2.5L Wagon
Real name: Mark

Re: Rough idle, no power and fuel coming out the exhaust

Postby HardwareBoB » Thu Nov 24, 2016 10:29 pm

Vacuum leak.
User avatar
HardwareBoB
 
Posts: 1566
Joined: Fri Sep 13, 2013 11:52 am
Location: Melbourne
Car: MY05 GT 5MT Wagon
Real name: Matt
Profile URL: viewtopic.php?f=10&t=27514

Re: Rough idle, no power and fuel coming out the exhaust

Postby Daniel33 » Sun Aug 06, 2017 2:09 pm

Was this issue sorted? How was the fuel coming from the exhaust seen? Was it a fuel-y smell, smoke, or liquid?
Daniel33
 
Posts: 21
Joined: Mon Jul 31, 2017 9:41 am
Car: Subaru Brumby
Real name: Daniel


Return to 2.5i engine specific

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest